Halusimme valita Ruissalon Maininkiin viinit, joissa on jokin yhteys Suomeen. Valinta oli helppo, koska Chateau Carsin viinitilan juuret ovat Suomessa ja Carsinin viinit valittiin Suomi 100 juhlavuoden viineiksi.

Château Carsin

Château Carsin on juurevasti suomalainenperhetila viininviljelyn sydänmailla, Bordeaux’ssa.Meillä on takana on yli neljännesvuosisataviininviljelyä – nykyään jo toisessa polvessa.

Tänä päivänä luotsaamme tilaa tytär-isä-tiimillä.”Nea vastaa viiniemme tuotannosta ja yhäenemmän muistakin toiminnoista. Hän valmistuiBordeaux’n yliopistosta tieteiden maisteriksinimikkeellä Vineyard and Winery Management.Olen iloinen ja ylpeä työn jatkumisesta ja vahvastaetukenosta uuteen: kehittää viineistämmeentistä autenttisempia ja luonnonmukaisempia”,kertoo Juha.

TILA

Château Carsinilla on noin 20 hehtaaria viinitarhoja,joilla viljellään 9 erilaista rypälelajiketta.Maaperä on monipuolinen sekoitus savea sekäkalkkikiveä.

Työ viinitarhoilla tehdään mahdollisimmanvastuullisesti ja luonnonmukaisesti, kasvuympäristönmonimuotoisuutta kunnioittaen.Kiinnitämme paljon huomiota köynnöstenhyvinvointiin, sillä parhaat viinit valmistetaantarhoilla, ei kellareissa. Sadonkorjuussa rypäleetpoimitaan huolellisesti käsin, kymmeniensuomalaisten viininystävien voimin.

Luonne

Jokainen Carsin-viini on yksilö, jolla on omanlainenluonteensa. Viinissä on aistittavissasen alkuperä ja tarha, josta rypäleet on käsinpoimittu.Valmistuksessa suosimme luonnollisia käymisprosesseja,keskitymme yksityiskohtiin sekäpuhtaaseen laatuun. Ja kun viini on valmisnautittavaksi, parhaimmillaan se on ruokapöydässä,hyvässä seurassa.

Chateau Carsin

VIINIT

Blanc de Carsin 2017

  • AOC Bordeaux
  • 55% Semillon, 45% Sauvignon Blanc
  • Jäännössokeri 0g/l, alkoholi 12,5%
  • Pirtsakka ja hedelmäinen kuiva valkoviini
  • Poimittu käsin syyskuussa 2017, käynyt lämpökontrolloiduissa terästankeissa, blendattu ja pullotettu tammikuussa 2018.
  • Erinomainen aperitiivi tai runsaiden salaattien, piiraiden tai kevyiden kala- ja äyriäisruokien seuraan.

L’Etiquette Grise 2017

  • AOC Bordeaux
  • 85% Sauvignon Gris, 15% Sauvignon Blanc
  • Jäännössokeri 2g/l, alkoholi 14%
  • Aromaattinen ja eksoottisen hedelmäinen valkoviini
  • Poimittu käsin elo-syyskuussa 2017, käynyt luonnonhiivoilla vanhoissa tammitynnyreissä ja kypsynyt hiivasakkojen päällä 8kk ennen pullotusta.
  • Mainio ruokaviini, etenkin runsaiden kasvis-, kala- ja äyriäisruokien seuraan.

Rosé de Carsin 2017

  • AOC Bordeaux
  • Merlot 43%, Malbec 37% ja Cabernet Franc 20%
  • Jäännössokeri 0g/l, alkoholi 12,5%
  • Raikas rosé –viini, jossa paljon punaisten marjojen aromeita
  • Rypäleet on poimittu käsin ja viini on käynyt viileässä lämpötilassa terästankeissa. Pullotettu tammikuussa 2018.
  • Mainio viini piknikeille, brunsseille, grilliruoan kylkeen ja rentoon seurusteluun.
  • Oma suosikkireseptimme Rosé de Carsinin kaveriksi on tomaattinen Bouillabaisse –kalakeitto.

Rouge de Carsin 2016

  • AOC Bordeaux
  • 96% Merlot, 2% Cabernet Sauvignon, 2% Cabernet Franc
  • Jäännössokeri 0g/l, alkoholi 13,5%
  • Mehevä, hilloinen ja kypsän marjainen punaviini
  • Poimittu käsin syys-lokakuussa 2015, käynyt luonnonhiivoilla lämpökontrolloiduissa terästankeissa, kypsynyt 12kk osin tammitynnyreissä, osin terästankeissa.
  • Pullotettu tammikuussa 2017.
  • Viini edustaa Bordeaux’n erinomaista vuosikertaa 2015.
  • Oiva kumppani monenlaiselle ruoalle; pizzalle, pastalle, kaikille liharuoille ja monille juustoille.

Cuvée 2012

  • AOC Cadillac Côtes de Bordeaux
  • Merlot 80%, Malbe10%, Cabernet Franc 5%, Carmenere 5%
  • Jäännössokeri 0g/l, alkoholi 13%
  • Cuvée on Carsinin ”ykkösviini”, jota valmistetaan vain erinomaisina vuosina.
  • Rypäleet poimitaan käsin vanhimmilta tarhoiltamme (keski-ikä 30v) ja käytetään luonnonhiivoilla.
  • Viinistä 40% on kypsynyt 12kk uusissa ranskalaisissa tammitynnyreissä, 60% 1-3-vuotiaissa tynnyreissä.
  • Cuvée on erinomainen viini lammasruokien tai Bordeaux’n gastronomisten herkkujen kuten ankanrinnan tai ankankoipiconfit’n seuraksi.

Le Fruit Défendu 2017

  • AOC Bordeaux
  • Jäännössokeri 1g/l, alkoholi 13%
  • Runsas ja hedelmäinen valkoviini
  • Käynyt luonnonhiivoilla ja kypsynyt 12kk tammitynnyreissä
  • Viiniä ei ole kirkastettu tai filtteröity
  • Sopii erityisesti runsaiden kala- ja kasvisruokien seuraan

L'Amour Fragile 2017

  • AOC Bordeaux
  • Jäännössokeri 0g/l, alkoholi 14%
  • Moniuloitteinen, ryhdikäs ja runsas valkoviini
  • Käynyt luonnonhiivoilla saviamforassa, 20 päivän kuorikontakti
  • Viiniä ei ole kirkastettu tai filtteröity
  • Mainio viini paahdettujen kasvisruokien tai kalan kaveriksi

L'Aventure Nocturne

  • AOC Cadillac Côtes de Bordeaux
  • 100% Merlot
  • Jäännössokeri 0g/l, alkoholi 13,5%
  • Multainen, mehevä ja elegantti punaviini
  • Käynyt luonnonhiivoilla tammitynnyreissä ja kypsynyt 12kk samoissa tynnyreissä
  • Viiniä ei ole kirkastettu tai filtteröity
  • Viini sopii erinomaisesti mehevien liharuokien sekä kasvisten seuraan